Studio E önskar dig en riktigt skön julledighet.

Precis som under föregående år blir blandproduktionerna fler och fler. Återbruket har satt sina spår även i vår bransch då fler företag först samlar sitt befintliga material, vi granskar och ger råd om vad vi kan förbättra med retusch, bygga montage av eller ersätta med nytt bildmaterial.

Sekvensfilmernas efterfrågan växer lavinartat. Det som förr enbart gjordes som stillbilder är numera ofta rörligt för att sticka ut i bruset och få betraktarens uppmärksamhet. Vår drönare har fått jobba hårt då även intresset för luftburen film ökar. Det behöver inte innebära bilder högt från ovan utan används även som hjälpmedel så vi slipper balansera på en stege eller hyra en skylift. För att förbättra verkligheten trackar vi filmat material och lägger in 3D element eller andra visuella effekter.

Två A har fått stor uppmärksamhet i år, AR & AI. Snapchat & Instagram har integrerat AR filter och liknande effekter riktade mot konsumenter kommer öka. När den fysiska tekniken hinner ikapp den digitala kommer alternativa verkligheter att blomstra.

AI är en annan het potatis som smyger sig in i analys av kampanjer via sociala medier, som kundtjänst, i bilar eller som en kompis i hemmet. På den visuella biten har AI dessutom hjälpt synskadade att se färg för första gången och det är bara en bråkdel av vad tekniken kan åstadkomma.

Med den summeringen av året hälsar vi även att vi har julstängt från den 21 december och öppnar studion den 4 januari.
God Jul och tack för ett intensivt 2018 önskar vännerna på Studio E