Vårens grönska närmar sig i sällskap av friska vindar. Det är lätt att glömma sådant som förfinats till något naturligt i vardagen och dessa fem gröna företag från Nordvästra Skåne är väldigt bra på att ge oss tjänster och produkter som hjälper oss i vardagen. Detta behöver man såklart kommunicera och därför hjälper vi dem kontinuerligt i deras visuella kommunikation. Om du inte känner till dem så besök deras hemsidor och se det imponerande miljöarbete de jobbar med dag för dag.
 

 BCC

Plant the Planet, deras slogan som blivit vårt mantra oavsett vilka produktioner som skapats till BCC. Deras visuella språk visar att effektivitet inte utesluter ordning och reda. Har man många små plantor och frön att hålla reda på krävs maskiner och produkter som ger dem goda förutsättningar att etablera sig och växa sig stora. BCC samarbetar med skogskonsulter, fröorganisationer, forsknings- och utvecklingscentra samt specialister inom skogsplantskolor. 

Ett resultat av deras uppfinningsrikedom är POTTIPUTKI som är ett fantastiskt verktyg för att enkelt kunna plantera små trädynglingar.  Som i de flesta fall vid filmproduktioner kompletterar vi det rörliga materialet med professionella stillbilder som är tagna vid samma tillfälle. Resultatet av en sådan blandproduktion kan du se på deras hemsida

Miljöcenter 

Ett naturligt val för en frodig trädgård i mångfaldens tecken. Miljöcenter är återförsäljare av bland annat Greenline och Berglund. Greenline tillverkar ett flertal trädgårdsrelaterade produkter som till exempel bevattning, kompostering och renhållning – inne och ute. Berglund är en ny tjänst där man när som helst kan kommunicera med sin brevlåda. Vi har skapat förenklade illustrationer som vi sedan animerat, för att tydligt visa produkternas funktioner och sammanhang. Kika in på Miljöcenters hemsida för att se produktionerna.

  Perstorp

One molecule can change everything – det är Perstorps ledord. Den gröna revolutionen går i högvarv men istället för att göra en kovändning och enbart investera i nya maskiner så har Perstorp ändrat förutsättningarna på molekylnivå. Koskit kan till exempel nyttjas för att skapa miljösnäll färg och det är bara en av flera sätt deras produkter gynnar den cirkulära ekonomin. Massbalans för alla. Titta in här och lär dig mer.

NSR  

En uppmaning till alla att bli hjältar på sophantering. NSR driver på informationsarbetet med uppmuntrande idéer på hur man som privatperson kan få vår planet att må lite bättre genom att ändra på några få rutiner i våra vardagliga liv. De engagerar sig mycket med att via olika produktioner informera oss hur man kan vara en sophjälte genom att ha koll på varför vi sopsorterar, varför man ska handla second hand, vad som händer med avfallet och mycket annat.

  NSVA  

Det som göms i snö kommer upp i tö, lite som alla mikroplaster som flyter upp i en sjö. NSVA hanterar allt sådant som inte syns men som måste skötas för att miljön ska må bra. Man ser stuprännor och avloppsbrunnar utan att tänka på hur allt hänger samman eller vad konsekvensen blir när det inte fungerar. De kommer ständigt med nya upplysningskampanjer och ett roligt uppdrag var när vi animerade illustrationer som förklarar hur avrinningen av dagvatten fungerar.