I filmvärlden är man förberedd på Murphys lag ’Om något kan gå fel kommer det förr eller senare att göra det’. Vädret ändras, en fågel sätter sig framför linsen och förstör den episka intro-sekvensen. Därför måste tekniska aspekter vara noggrant testade och förberedda. Ibland måste man helt enkelt ’Work with what you got’.

Men det fina med erfarenhet är att man har lösningar till utmaningarna. När vi kombinerar filmning och fotografering med ljudupptagning skippar vi ex. väsande B-ljusfläktar. Välplanerat ljus gör i sin tur att produktionen blir formbar och kräver mindre efterarbete. Med greenscreen blir detta uppenbart eftersom en jämngrön färg är lättare att separera från motivet och byta till andra färger eller miljöer.

Bilden nedan visar Ralfs och Rickards improvisationstalang i mysig skärgårdsmiljö. Vår gröna specialfond, ljussattes mjukt men bestämt och efter lite trolleri nådde vi målet. Sen fick de blodad tand och ville även spontant småprata framför Ystad Allehanda, Glumslövs kyrka, Hvens kyrkbacke och 13 andra favoritplatser.

Har ni förslag på andra bra spontan-småprats-platser får ni gärna skicka motiv till oss.
>>planera efter en drömlösning och ha en plan B om något eller någon skulle gå åt skogen>>

 

Vår inställning är att det är okej att inte göra allt till punkt och pricka, så länge man är medveten om konsekvensen. Vi uppmuntrar gärna till småsint regelbryteri inom den visuella biten. Planera efter en drömlösning och ha en plan B om något eller någon skulle gå åt skogen. – Eller ring oss så löser vi det med retusch.