Stor Studio med Stora möjligheter

Insidan räknas

Vetskapen av att det är få saker man inte kan göra i vår studio är tillfredsställande. Den fria tanken formas till något visuellt framför våra ögon, ibland i ett ögonblick och ibland eftertänksamt och enhetligt. Stora portar in gör att vi kan ta in stora produkter, mängden fonder ger oss flexibiliteten att välja rätt kulör för respektive fotografering och tack vare delningen mitt i lokalen kan vi ha filmproduktioner igång på ena halvan utan att störas av glada tillrop på andra halvan.

Utsidan får vänta

Om ni varit i studion har ni kanske märkt att där är inga fönster in mot de delar av lokalen där enhetlighet och korrekthet är ett krav. Om vi fotograferar en heldag vill vi ha en ljussättning som inte varierar på grund av dagsljuset. Detsamma gäller efterarbetet där vi ställer färger och kontrast på våra kalibrerade skärmar, de kan inte ge en korrekt bildåtergivning om vi i nacken har en kvällsrodnad á la Helsingborg.

La vida Gåsebäck

Vi kommer då och då att ge er en djupare inblick i området Gåsebäck som på många sätt är unikt. Både personerna och verksamheterna tillsammans med de urbana förutsättningarna här gör det till en helt unik plats.

Det ligger söder om söder i Helsingborg och lättaste sättet att hitta hit är via Helsingborgs södra avfart eller över viadukten vid planteringen. Här har vi funnits i över 25 år nu och hoppas kunna vara kvar länge till.

I detta blogginlägg har vi skrapat lite på ytan. 

Belysning

Fast ljus med ARRI L7-C

En sol, en skugga – vår filosofi. Betraktaren fokuserar bättre på motivet om resten känns naturligt, därför ljussätter vi med en tydlig sol och skapar en fin skugga. Sen skulpterar vi ljuset för att skapa rätt känsla för varje enskild fotografering. Rätt kombination av ljusintensitet och exponering är en härlig lek som nu blir ännu smidigare med våra nytillskott, ARRIS L7-C. Dess ljusmotor är 25% starkare än föregångarna och med dimfunktionen går det snabbt att hitta rätt intensitet. ARRI L7-C har ett färgspann från 2.800 K till 10.000 K så de kan simulera varma glödlampor såväl som ljusblått himlavalv.

Hållbara färger

Dessa ljus kan både nyttjas som sol-, effekt- eller fyllnadsljus och därför nyttjas de ofta. Vid färgstarka produktioner är L7-C fantastisk, till skillnad från äldre lampor används inte filter för att skapa färgat ljus utan LED lamporna lyser färgat helt enkelt. Det innebär samma ljusintensitet men valfri färg. Trots bettet i ljuset blir de inte så varma som äldre B-ljus. Livslängden är dessutom 50.000 bränntimmar, två hundra gånger längre än Volframlampor, vilket motsvarar ungefär 6 års konstant belysning. Att den även är anpassad för att kunna byta till ny LED teknik efter hand som det utvecklas är väldigt klimatsmart.

Luftburet

Vi uppgraderar produktionerna

Drönare kan idag köpas från ett par hundralappar upp till flera hundratusen kronor. Vi flyger numera med en drönare i det professionella segmentet, DJI Inspire II. Detta för att hålla hög höjd i alla våra produktioner. Vi kan filma i RAW Cinema DNG i 5,2K för att leverera krispiga filmer med färg och känsla som high-end reklamfilmer. Fotograferar gör vi i råformat med 24MP så utskrifter upp till A2 är inga bekymmer. Även i karga väderförhållande tar det fem sekunder att nå 80km/h och som snabbast susar den fram i imponerande 94km/h.

KREATIV ÖVERBLICK

Drönare är flexibla flygare som inte bryr sig om den susar fram genom en liten tunnel eller högt upp i det blå, bara den får flyga.  Om vi behöver fler armar och ögon kompletterar vi gärna bemanningen med extra drönarflygare eller piloter. Vi har jobbat med kreativa reklamproduktioner sedan förra århundradet och den erfarenheten nystar vi gärna in i kommande produktioner ni inte visste att ni ville göra. Hör av dig så pratar vi mer över en kopp java och en bit prinsesstårta.

FOTO & FILM MED DRÖNARE

Vi fotar och filmar alla tänkbara objekt, aktiviteter och upplevelser. Drönarfoto är ett smidigt och säkert sätt att visa platser som annars är svåra att se. Med hjälp av drönarfilmerna kan ni visa utsikten från högsta våningen på ett hus som inte byggts än och tillsammans med 3D kan man visa hur lägenheten ser ut i sin planlösning, möblerad och klar. Dokumentärt nyttjas den väl till fastigheter, tomter och anläggningar. Kreativt fångar den böljande träd, tomtar och blåtonade skuggningar. Som kund är du välkommen att vara med och se resultatet i realtid på en iPad när vi filmar eller fotograferar.

 

TILLSTÅND & SÄKERHET

Vi är väl insatta i rådande lagstiftning och förhållningsregler och följer självklart dessa. Säkerheten går alltid först och vi förbehåller oss rätten att ställa in eller avbryta en flygning om väder eller andra omständigheter påverkar säkerheten för person eller egendom. Utrustningen vi har är kapabel för 20 minusgrader och vindar på över 10m/s så vi fegar inte ur i första taget. Studio E har tecknat en flygansvarsförsäkring för att skapa trygga produktioner om olyckan ändå skulle vara framme. Samtliga bilder och filmer granskas av myndighet enligt reglerna för publicering av spridning av geografisk information.